Sporti ajror në Amerikë!

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Shumë njerëz mendojnë për aeroplanët e aviacionit komercial ose të përgjithshëm kur mendojnë të fluturojnë, por aviacioni përbëhet nga shumë më tepër sesa thjesht aeroplanë. Shumë disiplina të ndryshme të fluturimit përfaqësohen nga një sërë Organizatash të Sporteve Ajrore (ASO), të cilat janë zemra dhe shpirti i aviacionit në Amerikë. Gati gjysmë milioni njerëz i përkasin ASO-ve në Shtetet e Bashkuara, duke përfaqësuar aerobatikën, aeromodelimin, balonimin, rrëshqitjen, helikopterët, ultralights dhe parashutizmin.

Një pjesë e misionit të NAA-së është të inkurajojë sportin e aviacionit, dhe këtë e bën përmes marrëdhënies së saj me shumë sporte ajrore. NAA themeloi ose ndihmoi në formimin e shumë prej ASO-ve dhe vazhdon të punojë ngushtë me të gjithë ata për të përfshirë më shumë njerëz me aviacionin sportiv. ASO-të po ndryshojnë dhe evoluojnë vazhdimisht ndërsa teknologjia e re, dhe avionët e rinj dhe sportet ajrore bëhen të disponueshme.

NAA njeh ASO-të si organet zyrtare drejtuese për sportet e tyre ajrore përkatëse. NAA dhe organizatat e sportit ajror shpesh kanë anëtarësi reciproke në bord, dhe këto marrëdhënie prodhojnë kuptim më të mirë të sfidave unike me të cilat përballet secila organizatë. Ky bashkëpunim gjithashtu përgatit NAA për përgjegjësitë e saj përfaqësuese me Fédération Aéronautique Internationale (FAI) në nivel ndërkombëtar. FAI është federata botërore e sporteve ajrore, që mbikëqyr të gjitha aktivitetet e sporteve ajrore në të gjithë botën, duke ngritur garat e kampionateve botërore dhe duke mbajtur rekorde botërore në të gjitha disiplinat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »