Aviacioni sportiv!

0 0
Read Time:54 Second

Aviacioni sportiv është fluturim më shumë personal për kënaqësi dhe jo për qëllime ushtarake, tregtare ose biznesi. Pilotët sportivë fluturojnë me avionë , avionë me vela, paragllajdë, ultra të lehtë, dhe lloje të tjera avionësh që datojnë në ditët më të hershme të aviacionit,por dhe ata që ndërtohen dhe nga vetë pilotët dhe entuziastët e aeronautikës sportive. Rritja e popullaritetit të ultratë lehtë – avionët më ekonomikë që fluturojnë – është një prirje shumë e rëndësishme.

Në fillim të shekullit të 21-të, Beechcraft, Cessna, Piper dhe kompani të tjera ishin ende duke prodhuar në masë dizajne të vjetra gati gjysmë shekulli. Në të kundërt, projektuesit e avionëve të ndërtuar në shtëpi përdorin idetë më të avancuara në aerodinamikë, shtytje dhe struktura. Aeroplanët e tyre shpesh performojnë më mirë se modelet e linjës së montimit dhe zakonisht kushtojnë më pak për t’u ndërtuar dhe fluturuar. Burt Rutan ilustron talentin krijues që shihet shpesh në mesin e stilistëve të ndërtuar në shtëpi. VariEze e tij, e ekspozuar këtu, është një nga aeroplanët më inovativë dhe më me ndikim të ndërtuar në shtëpi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »