0 0
Read Time:4 Minute, 25 Second

Lockheed Martin / Boeing F-22 Raptor është një vendesh, me dy motor reaktiv i brezit të pestë që përdor teknologjine e padukshme nga radari. Kjo ishte hartuar kryesisht si një luftëtar epërsi ajri, por ka aftësi të tjera që përfshijnë sulm terren, lufta elektronike, dhe sinjalet e fshehta role. Lockheed Martin është kontraktori kryesor dhe është përgjegjës për shumicën e sistemeve, sistemet e armëve të F-22.

Karakteristikat e përgjithshme

 • Ekuipazhi: 1
 • Gjatësia: 18.90 m (62 ft 1 in)
 • Hapja e krahëve: 13.56 m (44 ft 6 in)
 • Lartësia: 5.08 m (16 ft 8 in)
 • Siperfaqja e krahëve: 78.04 m² (840 ft²)
 • Forma e Krahëve: NACA 64A?05.92 rrënja, NACA 64A?04.29 maja
 • Pesha pa ngarkesë: 19,700 kg (43,430 lb)
 • Pesha me ngarkesë: 29,300 kg[N 1] (64,460 lb)
 • Pesha e ngritjes: 38,000 kg (83,500 lb)
 • Motorri i avionit: 2 × Pratt & Whitney F119-PW-100 turbofan me shtytje të lëvizshme në verikal
  • Shtytja e thatë: 104 kN (23,500 lb[2]) secili
  • Shtytja me pasdjegie: 156+ kN (35,000+ lb) secili
 • Kapaciteti i karburantit: 8,200 kg serbator i brendshëm, ose 11,900 kg me dy serbatorë të jashtëm. Rreth 11,545 litra ose 9,086 kg JP-8 (pa shtesa) në brendësi[3].

Performanca

 • Shpejtësia maksimale:
  • Në lartësi: Mak 2.25 (1,500 mph, 2,410 km/h)
  • Lëvizje e lehtë: Mak 1.82 (1,220 mph, 1,963 km/h)
 • Rrezja: 1,840 mi, 2,960 km (>1,600 nmi) me 2 depozita të jashtme
 • Rrezja e luftimit: 471 mi, 759 km (410 nmi (me 100 nmi në lëvizje të lehtë))
 • Rrezja maksimale: 1,738 milje detare, 3,219 km (2,000 mi)
 • Lartësia maksimale e fluturimit: 19,812 m (ndalohet mbi 13,400 m) (65,000 ft [])
 • Shpejtësia e ngritjes(në lartësi): 203 m/s (40000+ ft/min)
 • Ngarkesa e krahëve: 375 kg/m² (77 lb/ft²)
 • Raporti shtytje/peshë: 1.05 (1.26 me ngarkesë & 50% karburant)
 • Ngarkesa maksimale gravitacionale g: -3.0/+9.0 g

USAF poster overview of key features and armament

Armatimi

 • Topa: 1× 20 mm (0.787 in) top automatik me 6 gryka M61A2 Vulcan në pjesën e përparme të krahëve, 480 goditje
 • Raketa ajër-ajër:
 • Raketa ajër-tokë:
 • Pika të forta: 4× pika nën krahë të cilat mund të mbajnë depzita të jashtme me 2270 litra karburant ose armë, secila me kapacitet deri në 2,268 kg.[5]

Sistemet elektronike

 • RWR (Paralajmërues rrezik radari): 250 milje detare (463 km) ose më shumë
 • Radar: 200–240 km kundër shënjstrave me madhesi deri 1 m2
 • MJU-39/40 rreze për mbrojtje kundër raketave me Infra të kuqe IR.[6]

Burimi!

Bibliografia..!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »