Paragllajdizmi tek femrat në Kosovë!

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Dita ditës po rritet interesimi për paragllajdizmin në Kosovë,veçmas pë gjininë femrore, por ka interesim edhe nga diaspora. Klubi i Aeronautikës “Fly Dardania| është shumë aktivë, duke mbajtur disa aktivitete,trajnime ,ushtrime, kurse numri i pjesëmarrësve sa vjen e shtohet.

– Ndërsa klubi ynë rritet çdo ditë e më shumë, sigurisht që ne duhet të mendojmë për të ardhmen tonë, si dhe të ardhmen e vetë sportit në klubin Prishtinas. Prandaj, vendosëm për një lëvizje tjetër të guximshme, pikërisht atë në sezonin garues 2023. këtë vit kemi një ekip edhe në garën e precizionit ku pritet që paragllajdistet nga Prishtina të shkëlqejnë! Situata aktuale është e tillë që çdo ditë e më shumë marrim mbështetës të klubit si nga vendi ynë ashtu edhe jashtë kufijve të tij.

Masovizimin e këtij sporti do te ndikon në ngritjen e vetëdijes së rinis për natyrën, vendin, eksplorimin e vendeve deri tani të panjohura për masën, përcjelljen e imazheve të vendeve të eksploruara nga lartësia tek të tjerët me ndihmën e video incizimeve gjatë fluturimit si dhe përfaqësimit të denjë të shtetit të Kosovës në garat kombëtare dhe ndërkombëtare

Mosha e duhur për të nisur praktikimin e këtij sporti është ajo 16-vjeçare,pastaj instruktori tregon edhe për hapat që duhet të kalojnë lojtarët para rekrutimit të tyre në klubë.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »